Spring til indhold

6 trin til at passe bedre på din hud 

#1 – Brug en god hudplejeserie 

Der er ingen vej uden om, når det kommer til at passe og pleje huden. I hvert fald ikke hvis du gerne vil passe godt på den igennem livet. Med alderen sker der en proces i huden, som gør at vi mister elasticitet og kollagen. Påvirkninger såsom solens UV-stråler, miljø og livsstil er alle med til at gøre indtryk på huden og det er heller ikke lige meget hvilken pleje man vælger.  

Selvom det kan være svært at finde tid i hverdagen til at pleje huden, så er det nu alligevel en god idé at prioritere. Brug en god ansigtsrens, som passer til din hudtype som du kan bruge morgen og aften. For mere glød, kan du med fordel anvende en god serum, som kan fås i mange varianter. Dagcreme, natcreme og øjencreme er også en fordel at anvende.  

#2 – Kend din hudtype 

Har du fedtet hud i dele af ansigtet, men tørt på andre steder? Måske døjer du med akne, rødme eller meget sensitiv hud. Selvom du måske tror, at du kender din hudtype, kan du måske være forkert på den. Du kan med fordel besøge en kosmetolog for at få lavet en direkte hudanalyse, så du har en idé om, hvilke produkter du skal gå efter. Det er nemlig ikke lige meget, hvilken hudpleje du benytter, hvis hudtypen ikke passer dertil.  

#3 – Livstilsændring 

For meget sukker, alkohol og rygning, har bestemt ikke nogen fordele i forhold til huden. Det kan derfor være en idé at overveje at skære dit forbrug ned på disse ting.  

#4 – På med solfaktoren 

Det brune tanned look, kan gøre underværker med de er også en af de største uvenner i forhold til aldring af huden. Selvom du måske gerne vil ned i faktor, så er det altså en god idé at benytte faktor 50 på huden.  

#5 – Husk at drikke rigeligt med vand 

Der er mange grunde til at drikke nok med vand hver eneste dag, men din hud har også behov for væske. Anbefalingerne varierer efter person til person, hvilket du kan læse mere om på nettet.  

#6 – Undgå stress 

Stress og et mentalt dårligt velbefindende kan nemt ses på huden og det kan være svært at undgå disse situationer igennem hele livet. Dog kan du så vidt muligt forsøge at undgå stress på mange måder. Vejrtrækningsøvelser, nok med hvile og en vilje til at sige nej kan hjælpe en del af vejen.