Spring til indhold

Hvorfor investerer i udbytteaktier?

Har du overvejet at investerer dine penge i danske udbytteaktier? Men har du måske ikke helt alt den viden du gerne vil have om dem. Så kan du med fordel læse vores indlæg her og blive klogere på, hvorfor det er en god ide at investerer i de såkaldte udbytteaktier.

En udbytteaktie er noget som er gået hen og blevet utrolig populært at investerer i og det er det som de fleste vælger at købe når de begynder med at investerer og hvorfor det? Jo, det er der nemlig mange gode grunde til. For du ejer både aktien som formentlig stiger i værdi og så kan du sælge den på et tidspunkt for en profit, men udover det så for du altså også udbetalt udbytte hvert år, for hver aktie du ejer i den pågældende virksomhed.

Så du skaber altså lige pludselig to forskellige indkomstmuligheder ved et køb og det er netop en af de største grunde til at de fleste investerer i danske udbytteaktier. Vi kan tage udgangspunkt i A.P Møller Mærsk, det er en virksomhed som udbetaler udbytte hvert år, hvor meget de udbetaler pr aktie, afhænger meget af hvor godt et år virksomheden har haft.

De udbetalte ca 2.500 kroner pr aktie til dem der ejer aktier hos dem i 2021. Det kan altså derfor godt gå hen og blive en god forretning, hvis du ejer en del af deres aktier og derudover så kan du jo også altid sælge din aktie, når den er steget i profit.

Har du brug for mere viden om de populære danske udbytteaktier, så kan du med fordel besøge vores side aktierdk.dk, hvor vi har samlet alt den nødvendige information om emnet. Du kan også finde mere end 100 forskellige indlæg og aktier, vi syntes er spændende i 2023 og læse vores mening om netop den aktie.