Spring til indhold

Online guide til pengelån

Online lån er over de sidste par år blevet utroligt populære. I dag er det nemlig muligt at låne til lige det, som man har lyst til. På nettet er der ingen, der stiller spørgsmål, og du får pengene inden for kort tid. What’s not to like? Her i artiklen bliver du klogere på, hvad du skal være opmærksom på. 

1. Den endelige rente står ikke skrevet 

Hvis du skal låne penge online, er det en rigtig god idé at gøre brug af en sammenligningsside for lån som for eksempel tankpenge.dk. Her kan du nemlig danne dig et overblik over de mange låneudbydere, der er på markedet. Således bliver det altså muligt for dig at undersøge, hvilke lån der bliver tilbudt. 

Dog bør du være opmærksom på, at den rente, der er angivet ikke er endelig. Renten varierer nemlig fra person til person baseret på deres private økonomi. For at blive bekendt med den rente du skal betale, er det derfor nødvendigt at sende en låneansøgning. 

2. Det er både gratis og uforpligtende at låne

Det kan virke en smule skræmmende at sende en låneansøgning. Typisk vil man nemlig tænke at en ansøgning betyder, at du har bundet dig til dette tilbud. Dette er dog ikke tilfældet, når der er tale om lån. Netop fordi du først bliver bekendt med renten, når du sender din låneansøgning, er det normalt at sende mange låneansøgninger afsted. 

Fordelen ved at sende låneansøgninger til flere forskellige låneudbydere er, at du kan sammenligne lånene direkte. Hvis du får den præcise rente samt gebyrerne oplyst, kan du taste disse tal ind i en online låneberegner. Således bliver det regnet ud, hvor meget du skal betale for dit lån. 

3. Misligholder du dit lån, kan du risikere at blive registreret i RKI

RKI er et register over dårlige betalere. Betaler du ikke dit lån tilbage til tiden, kan du altså risikere at blive registreret i dette register. En registrering i RKI har betydning for dig, hvis du vil låne penge i fremtiden. Det er nemlig ikke muligt at låne, hvis du er registreret som dårlig betaler. 

Er du registreret i RKI, har du to muligheder, hvis du gerne vil optage et lån. Enten kan du betale de penge tilbage, som du skylder. Indfrier du din gæld, vil du nemlig blive slettet fra RKI. Den anden mulighed, du har, er at vente 5 år. Efter 5 år vil du nemlig automatisk blive slettet fra registeret, og kan dermed låne igen.